16 Σεπ 2012

ΜΕ... ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ !!!



Σύγγαυροί μου, καλησπέρα.
Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός μας στην δεύτερη επίσκεψή του στην επαρχία για φέτος μιας και το τελικό 1-2 επί του μαχητικού ΠΑΣ Γιάννενα ήρθε δύσκολα έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Διπρόσωπος ο Ολυμπιακός, με αρκετά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του και με ενδείξεις έλλειψης σοβαρότητος σε συγκεκριμμένα σημεία του παιχνιδιού. Εκεί που όλα έδειχναν οτι το πέρασμα του Θρύλου μας από την Ήπειρο θα εξελισσόταν σε υγιεινό φθινοπωρινό περίπατο μόλις σημειώθηκε και το 2ο γκόλ, η ομάδα "κατέβασε γενικούς" δέχτηκε ένα γελοίο γκόλ αμέσως μετά χάρις στην ασυνεννοησία του Σιόβα με τον Κάρολ και υπέστη μια εξόφθαλμη αγωνιστική καθίζηση άνευ προηγουμένου που λίγο έλειψε να μας κοστίσει πάρα πολύ ακριβά.



Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο (0-0), αλλά στην επανάληψη σημειώθηκαν τρία τέρματα. Ο Μήτρογλου στο 60', στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έχοντας μπει προηγουμένως αλλαγή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Τζεμπούρ κάνοντας το σκορ 0-1, ενώ το 0-2 σημειώθηκε από τον Αλγερινό με άψογο κοντρόλ και σουτ στο 67', ύστερα από υπέροχη μακρινή μπαλιά του Ιμπαγάσα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν (1-2) στο επόμενο λεπτό με τον Γεωργίου, ύστερα από ερασιτεχνικό λάθος μεταξύ των Κάρολ-Σιόβα, οι οποίοι δεν συνεννοήθηκαν σωστά στην άμυνα. Στο τέλος, πάντως, ο έμπειρος πορτιέρο πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις. 



                                                           ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

1) Έντονη φλυαρία βγάζει στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός. Η ουσία βγαίνει κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο και εξαρτάται ως επί το πλείστον από την διάθεση του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ως πότε η απόδοση του Ολυμπιακού θα εξαρτάται από έναν παίκτη που όσο πολύτιμη μονάδα κι αν είναι δεν παύει να έχει πατήσει το 35ο έτος της ηλικίας του και οι αντοχές του δεν είναι μεγάλες. Εάν (χτύπα ξύλο) έχει κάποιον τραυματισμό ο Αργεντίνος τι κάνουμε; Πάπαλα...

2) Το λέμε και το ξαναλέμε και θα το λέμε έως ότου σταματήσει να συμβαίνει. Είναι "έγκλημα" να χρησιμοποιείται στον "ασβέστη" ο Πάουλο Μασάντο. Είναι επιτελικός μέσος, δεν είναι εξτρέμ σε καμμία των περιπτώσεων. Πώς να το κάνουμε δηλ; Να τον εκβιάσουμε; Δεν γίνεται. Σταματήστε το αυτό όσο είναι καιρός. Δόξα τω Υψίστω υπάρχει καθαρόαιμος και πολυποίκιλος ακραίος χαφ, ο λόγος για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο του οποίου η τύχη αγνοείται...

3) Αρκετά καλός ο Γκρέκο για όσο χρησιμοποιήθηκε, τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε οτι δεν υπάρχει Ιταλός που να μην το κατέχει το άθλημα. Μπαλαδόφατσα και βελτιωμένος ο Μακαρονάς. Ο χρόνος είναι με το μέρος του πάντως, όσο περνάει ο καιρός τόσο θα βελτιώνεται και το πιστεύω.

4) Ακόμα και στην κακή του μέρα, ακόμα και εκεί που είναι στον ασβέστη και "χαλιέται" ο Πάουλο Μασάντο είναι πηγή κινδύνου για κάθε άμυνα. Ο Πορτογάλος θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2012-2012+1. Δουλεμένος παίκτης και έτοιμος. Ούτε προσαρμογές, ούτε περίοδος χάριτος και κουραφέξαλα. Είσαι έτοιμος και δουλεμένος; Παίζεις αμέσως !!! Μπάλα είναι, όχι Πυρηνική Φυσική.

5) Όταν θα ετοιμαστεί το μαυράκι ο Ντιακιτέ και αμοληθεί στα γρασίδια και στα γκαζόνια και αν φυσικά είναι ακόμα ο παίκτης που θυμάμαι από πέρισυ, θα δέσει πολύ καλά με τον Μανιάταρο. Λείπει από τον Ολυμπιακό το 6άρι - σκυλί - Πάολα που να μασάει σίδερα στο μαρκάρισμα και να καταπίνει τα χιλιόμετρα σαν καραμελίτσες Tic-Tac. Παρεμπιπτόντως, εμφανής και κραυγαλαία η απουσία του Μανιάτη.

6) Να απελαθεί άμεσα αυτός που εμπνεύστηκε τη χρησιμοποίσηση του Παπάζογλου ως δεξί μπακ. Ο άνθρωπος είναι σέντερ μπακ. Έτσι τον γέννησε η καψερή η μανούλα του. Τι να κάνουμε τώρα; Το οτι μας βγήκαν οι Μοντέστο και Μανιάτης καλοί αμυντικοί χαφ ενώ ήρθαν στην ομάδα αμφότεροι ως δεξιά μπάκ δεν σημαίνει οτι όποιον παίκτη χρησιμοποιούμε σε άλλη θέση από αυτή που παίζει, θα μας "κάθεται".

7) Ο Σιόβας θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να θεωρηθεί ικανός για βασικός στον Ολυμπιακό. Δεν στέκομαι στη φάση του γκόλ του ΠΑΣ, ασυνεννοησίες μεταξύ συμπαικτών συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πολύ δε περισσότερο όταν μια ομάδα "δένει" ακόμα. Το διακύβευμα όμως είναι οτι ο Σιόβας είναι εξαιρετικά ασταθής στις τοποθετήσεις του. Φάνηκε αρκετές φορές και απόψε.

8) Μπάλαζ Μέγιερι κάτω απ' τα γκολπόστ ΕΧΘΕΣ !!! Καλός ο Κάρολ, ψυχάρα ο Κάρολ, γίγαντας ο Ιρλανδός αλλά ήταν είναι και θα παραμείνει ασταθής. Έτσι τον θυμόμαστε από την Πρέμιερ Λίγκ, έτσι τον μάθαμε στον Όφη κι έτσι τον γνωρίσαμε - αγαπήσαμε στον Ολυμπιακό μας.

9) Το βιολί του ο Μανωλάς. Συνεχίζει να εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους έσπευσαν εκ προοιμίου να αποδοκιμάσουν την απόκτησή του. Γρήγορος, αλτικός, δεν φοβάται την κόντρα, τσαμπουκαλεμένος, με τάκλιν αστραπή και εγκεφαλικός. Αν καταφέρει να αποτινάξει και το "μολυσμένο DNA" και διορθώσει κάποια θεματάκια που έχει όσον αφορά τον χαρακτήρα του, θα ρίξει τα τσιμέντα.

10) Ο Ζαρντίμ είναι εμφανές οτι ακόμα ψάχνεται. Θέλει να βαδίζει σε στέρεες βάσεις γι αυτό προσπαθεί να παρατάξει τον Ολυμπιακό συμπαγή και με 11άδα απαρτιζόμενη από "παλιοσειρές" ως επί το πλείστον. Φοβάται πολύ την γκέλα ο Πορτογάλος. Κανονικά δεν θα έπρεπε. Αλλά κάτι θα έχει δεί για να λειτουργεί έτσι. Ποιός ξέρει;;;;


ΥΓ1 - Πάπαλα και ο Άγιαξ της Ηπείρου. Το βάρος πλέον πέφτει όπως είναι αναμενόμενο στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Σάλκε την επόμενη Τρίτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Είναι ένα μάτς που θα κρίνει πολλά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα πάρει ο Ολυμπιακός μας. Πολλά θα εξαρτηθούν από το συγκεκριμμένο μάτς. Σε περίπτωση νίκης (το εύχομαι) η ομάδα θα πάρει μια μεγάλη ανάσα και ο αναβρασμός που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών θα καταλαγιάσει και το ηθικό όλων θα τονωθεί εν' όψει της συνέχειας. Σε περίπτωση ήττας (φτού φτού σκόρδα) πολύ φοβάμαι οτι η ομάδα θα μπει σε μια περίοδο κλυδωνισμών και δοκιμασίας όπου και θα κληθεί να δείξει τα αντανακλαστικά της σε όλα τα επίπεδα, από άποψη Διοίκησης, Προπονητού, Παικτών κλπ.

ΥΓ2 - Για τους άλλους τι να πρωτοπώ; Απλά... ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΑΚΡΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΨΩ !!! Από φάπα σε φάπα και από γκέλα σε γκέλα πάει το συνοθύλευμα του γεροπαράλυτου μαστρο-Φερέιρα. Δεν βάζουν γκόλ ούτε με αίτηση αυτοί. Ο "Ξιφίας - Παπαδόπουλος" μπροστά στον "Φουρναρόλια" και στον "Τοτσέ-ρεις μ' αρέσεις" φάνταζε... Φαν Μπάστεν !!! Άν έρθει η 14η αγωνιστική και είναι ακόμα έτσι ο Ζελές πολύ φοβάμαι ότι το 4-0 του Καραϊσκάκη και το 1-4 της Λεωφόρου θα είναι πλέον ευχάριστες αναμνήσεις για τους οπαδούς της Αλογοτροφής. Όσο για τον Αλαφούζο, δεν φάνηκε ακόμα και εδώ που τα λέμε να βγεί να πει τι; Οτι τον αδίκησε ο διαιτητής και έχασε από τον Πάνθρακα; Και οι τυφλοί είδαν πλέον. Πάρτε το απόφαση μάγκες μου, ο έτερος διεκδικητής του Πρωταθλήματος είναι ο... Ατρόμητος !!!

ΥΓ3 - Η δικαιολογία του Κάρολ για το τι έφταιξε και φάγαμε το γελοίο αυτό γκόλ είναι αφοπλιστική. "Πρέπει να μάθω καλύτερα ελληνικά, άλλο φώναξα του Σιόβα κι άλλο κατάλαβε" είπε ο τιτανομεγιστοτεράστιος Βορειοιρλανδός . Ειλικρινά είναι η πιο διασκεδαστική δικαιολογία που έχω ακούσει ποτέ. Ξεπερνάει σε χιούμορ και εφευρετικότητα ακόμα και τις δικαιολογίες που σκαρφιζόμουν εγώ σαν πιτσιρίκος όταν με ρωτούσαν οι γονείς μου που πήγαν τα σοκολατάκια από τη φοντανιέρα που είχαμε στο σκρίνιο. Α ρε Ρόι, ακόμα και στη γκέλα σου είσαι ωραίος !!!


             ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΧΗ. ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΑΝΤΕΣ !!!

                                                                                                                            ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-7