16 Μαΐ 2014

ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει!


Γράφει ο Red Observer...

Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια το Europa League,πλέον,έχω παρατηρήσει πως δεν είναι ανάγκη να έχεις Σαουδάραβα στη διοίκηση, ούτε να είσαι η Μπαρτσελόνα, ούτε η Ρεαλ Μαδρίτης, ούτε να έχεις τον Μουρίνιο για να παίξεις σε έναν Τελικό. Πολύ απλά χρειάζεται θέληση και πίστη στο στόχο του τελικού. Ομάδες όπως Σεβίλλη, Μπενφίκα, Μπράγκα, Φούλαμ, παλαιότερα Μίντλεσμπρο, Γαλατασαράι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατάφεραν να πάνε στον τελικό και είναι ομάδες που ο Ολυμπιακός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές...


Κακά τα ψέματα στο Champions League ομάδες όπως ο Ολυμπιακός είναι μέχρι τους "16" άντε το πολύ μέχρι τους "8" γιατί υπάρχουν 5-6 ομάδες που έχουν ανεβάσει τον πήχη εκεί όπου παίζουν μπάλα όχι απλά εκατομμύρια αλλά δισεκατομμύρια.Πρέπει λοιπόν να είμαστε ρεαλιστές.Ο εφικτός στόχος για ευρωπαική διάκριση θα πρέπει να είναι ο αναβαθμισμένος θεσμός του Europa League με ομάδες επιπέδου Champions League!Το επίπεδο έχει ανέβει όπως και η αίγλη του θεσμού.

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια ότι δεν χρειάζονται καθόλου επενδύσεις (μεταγραφές). Ο Ολυμπιακός μας κόσμο έχει,γήπεδο δόξα τω θεώ έχει,δυνατούς ανθρώπους στη διοίκηση έχει,δυνατό τεχνικό τιμ(μαζί και οι τεχνικοί διευθυντές) έχει.Το μόνο που λείπει λοιπόν είναι να δούμε στην 11άδα κάποια στιγμή 3-4 παίκτες παγκόσμιας κλάσηςς οι οποίοι με την εμπειρία τους και το ταλέντο τους θα μπορέσουν να αλλάξουν επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Όλο αυτό σχετικά με διάφορα ονόματα που ακούγονται τώρα τελευταία περί μεταγραφής μεγάλου παίκτη για τον Ολυμπιακό.Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πλέον αυτές οι μεταγραφές θα πρέπει να γίνονται όχι για να πάμε αεροδρόμιο,τον δρόμο τον ξέρουμε δεν χρειαζόμαστε παίκτες για να τον μάθουμε.Οι μεταγραφές πρέπει να γίνονται με βάση την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας και μόνο σε όποιες θέσεις την χρειάζεται.

Θα φέρω ένα παράδειγμα με 3 από τα ονόματα που "κυκλοφορούν" πιάτσα χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό,για να αποφύγουμε και τις παρεξηγήσεις.Τα ονόματα λοιπόν είναι ο Ντιέγκο(Ατλέτικο Μαδρίτης),Μάριο Γκόμεζ(Φιορεντίνα) και Ρέγες(Σεβίλη).Είναι λοιπόν παίκτες οι οποίοι παίζουν σε θέσεις που ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση(κέντρο,άκρη και επίθεση)!Πρόκειται για παίκτες παγκόσμιας κλάσης και σίγουρα είναι παίκτες που ανεβάζουν επίπεδο την εκάστοτε ομάδα τους.Και οι 3 αν παρατηρήσατε φέτος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των ομάδων τους.

Προσωπικά και μόνο διαβάζοντας και ακούγοντας την οικονομική κατάσταση και του Ολυμπιακού αλλά και του Βαγγέλη Μαρινάκη θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ΜΠΟΡΕΙ να διαθέσει ΕΥΚΟΛΑ τα λεφτά για να πληρώσει και τα συμβόλαια αλλά και τις αποδεσμεύσεις γι αυτούς τους 3 παίκτες.Και ξαναλέω ότι η επιλογή έγινε τυχαία με ονόματα που ακούγονται αυτόν τον καιρό.Πρέπει να υπάρχει απλά διάθεση και πίστη στο ευρωπαικό όνειρο.Εγώ αυτό θεωρώ είναι και το κλειδί για να κάνεις αυτό το τεράστιο άλμα.

Αν λέμε ΑΝ η ομάδα μας καταφέρει κάποτε(γιατί όχι και τώρα) να κάνει κάποιο τέτοιο μπαμ και κλείσει 3 τέτοιους παίκτες μαζί τότε θα μιλάμε πλέον για ξεκάθαρο μήνυμα της διοίκησης ότι πάμε για ευρωπαική διάκριση και ότι και επίσημα πλέον ο σύλλογος άλλαξε επίπεδο.Γιατί όπως και να το κάνουμε μόνο με έναν παίκτη δεν γίνεται,εκτός κι αν αυτός είναι ο Μέσσι!Είναι λοιπόν και οι 3 εφικτοί στόχοι και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι που μπορεί να έχουν στο στόχαστρο οι άνθρωποι που ασχολούνται με το κομμάτι των μεταγραφών.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει τη δυναμική και τα λεφτά ΠΛΕΟΝ να κάνει το βήμα παραπάνω.Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να εμφανιστεί και η διάθεση.Το Europa League είναι η διοργάνωση που μπορεί να εκτοξεύσει την ομάδα μας και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να έχουμε μπάτζετ δισεκατομμυρίων.Πλέον και ο κόσμος δεν ικανοποιείται με ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο.Βλέπει ότι η ομάδα μπορεί και πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα αυτό το βήμα πρέπει να γίνει στο Europa League.

Τέλος θέλω να διευκρινίσω ότι το το άρθρο δεν είναι υπόδειξη για τις μεταγραφές διότι έχω τονίσει στο παρελθόν ότι εμπιστεύομαι 100% τον Μίτσελ και τους τεχνικούς διευθυντές. Είναι απλά μια σκέψη μου για το πως μπορεί ο Ολυμπιακός να αλλάξει επίπεδο παρακολουθώντας άλλα μικρότερα club να φτάνουν σε τελικούς και ο Ολυμπιακός να αρκείται μόνο σε μια πρόκριση στους 16 του Champions League γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μέλλον εκεί.Ρεαλισμός λέγεται αυτό και όχι απαισιοδοξία για όσους με κατηγορήσουν.

ΥΓ - Για την ψυχή της μάνας σου ρε Βαγγέλα,μπορείς γαμώτο μου. ΕΥΚΟΛΑ μπορείς! Ο μαγικός αριθμός είναι το "3" και αυτόματα αλλάζεις επίπεδο.Αλλά χρειάζεται και η ΔΙΑΘΕΣΗ και ΠΙΣΤΗ! Εξάλλου τα ξέρεις καλά αυτά τώρα που ετοιμάζεσαι να μπεις και στην Tοπική Aυτοδιοίκηση.